03.04.2016 09:45

Keepers hekelen blunders in degradatiekraker

Hidde Jurjus (m.) kan onder toeziend oog van collega-doelman Harm Zeinstra de bal vangen tijdens SC Cambuur - De Graafschap. (27-11-2015)
Hidde Jurjus (m.) kan onder toeziend oog van collega-doelman Harm Zeinstra de bal vangen tijdens SC Cambuur - De Graafschap. (27-11-2015)

De Graafschap - SC Cambuur stond in het teken van de degradatiestrijd. De ploegen onderaan speelden echter gelijk, waardoor de strijd nog niet beslist is. De keepers van De Graafschap en SC Cambuur speelden een negatieve hoofdrol.

Hidde Jurjus ging één keer in de fout, terwijl ook zijn collega Harm Zeinstra aan de andere kant van het veld niet met een ongeschonden blazoen staat. "Ik had deze bal moeten pakken of anders weg moeten werken", kijkt de goalie van SC Cambuur naar de 2-2 van Ted van de Pavert. "Ik zag er niet goed uit bij die indraaiende voorzet, dat lijkt me duidelijk. Ik word verrast door mijn eigen verdediger en daardoor was ik de bal kwijt, maar het is klote dat hij zo neervalt."

"Vrolijk is niet het goede woord, maar ik ben wel blij met het punt", belicht Jurjus de andere kant van de medaille. "Ik heb vandaag niet veel ballen gehad, waar ik gewend ben wel veel te doen. Ik reken me één goal wel erg aan en ik ben dan ook wel teleurgesteld in mezelf." Jurjus kon via FOX Sports de vrije trap van Kevin van Veen terugkijken. "Dit is gewoon in mijn hoek. Het is gewoon stom. Een blunder overkomt de beste keepers, maar ik maak een stap naar links, geef hem te veel ruimte in die hoek. Daar moet ik snel van leren."

Voor Zeinstra en SC Cambuur komt het gelijkspel wat harder aan, aangezien de ploeg een kwartier voor tijd nog op voorsprong stond. "Nu sta je hier en voelt het als een nederlaag, maar door het gelijkspel zijn we nog niet klaar." De Friezen staan laatste met zeventien punten, promovendus De Graafschap heeft er slechts één meer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner