03.04.2016 10:26

De Boer hoopt op waardig afscheid voor Cruyff

Johan Cruyff wordt geëerd in de Amsterdam ArenA. (26-03-2016)
Johan Cruyff wordt geëerd in de Amsterdam ArenA. (26-03-2016)

Ajax is gewaarschuwd voor de afscheidswedstrijd voor Johan Cruyff tegen PEC Zwolle. Ook het Nederlands elftal en FC Barcelona eerden de legende, maar zij gingen onderuit tegen Frankrijk (2-3) en Real Madrid (1-2). Frank de Boer hoopt wel op een mooi afscheid.

"Het is voor iedereen een shock geweest, dus ook voor mij. Ik kon het eerst niet geloven. Ik heb direct de televisie aangedaan toen ik het hoorde en heb alles gevolgd. Het werd nog maar eens bevestigd hoe groot hij was", kijkt De Boer met de NOS terug op het overlijden van de eeuwige nummer 14.

De afsluitende wedstrijd van speelronde 29, tussen Ajax en PEC Zwolle, staat in het teken van Cruyff. Voor de wedstrijd lopen de supporters een speciale Cruyff-mars en ook in het stadion zal gedacht worden aan de op 68-jarige overleden oud-speler en trainer van Ajax. "Zondag komt er nog een mooi afscheid in de ArenA, maar wij moeten gefocust zijn. Wij moeten zorgen dat hij een waardig afscheid krijgt."

"Als het publiek gaat staan en een minuut lang applaudisseert, dan is het heel mooi. En misschien moeten wij maar scoren in de veertiende minuut", sluit De Boer af met een knipoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner