03.04.2016 12:14

'Fans' bekladden De Goffert uit onvrede

Stadion De Goffert ligt er zonnig bij tijdens de competitiewedstrijd NEC - Almere City. (19-04-2015)
Stadion De Goffert ligt er zonnig bij tijdens de competitiewedstrijd NEC - Almere City. (19-04-2015)

Een ontevreden supporter, of supporters, van NEC heeft dit weekend de buitenmuren van stadion De Goffert onder handen genomen met een spuitbus. Dit lijkt het directe gevolg van de beslissing van het NEC-bestuur om geen vuurwerk toe te staan bij de laatste training van de club.

NEC staat zondagmiddag tegenover rivaal Vitesse en traditiegetrouw wilden de fans naar de laatste training van de promovendus komen om de spelers een morale boost te geven voor de Gelderse kraker. Het bestuur verbood echter sfeeracties, aangezien er bij de vorige training rondom de wedstrijd tegen Vitesse klachten kwamen vanuit de buurt.

Dit zorgde voor een kille laatste training, aangezien de harde supporterskern van NEC wegbleef. Een dag voor de wedstrijd kwam de huidige nummer negen in de Eredivisie ook achter de bekladding van De Goffert. Met man en macht is gewerkt om leuzen, gericht tegen de politie, het bestuur van NEC en in het bijzonder algemeen directeur Bart van Ingen, te verwijderen.

"Wij vinden het vreselijk dat je bij je club deze schade aanricht", vertelt een voorlichtster van de club aan het Eindhovens Dagblad. "Dit kost ons ook geld om weg te halen. We weten dat er onvrede is. Dat mag, maar niet op deze manier." Ook Harold Bastiaans, voorzitter van supportersvereniging NEC, spreekt van een weerzinwekkende actie, die waarschijnlijk door één persoon is uitgevoerd.

"Dat heb ik uit eigen onderzoek nu wel duidelijk. Wij als supportersvereniging distantiëren ons hier ten zeerste van. Als je het met elkaar oneens bent moet je met elkaar in gesprek gaan. Dan moet je niet dit doen. En zeker niet op je eigen huis. Daar blijf je met je fikken vanaf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner