03.04.2016 20:21

Anderlecht en Club Brugge winnen minimaal

Anderlecht is zondag met een kleine zege begonnen aan de play-offs om de landstitel. De ploeg van de basisspelers Bram Nuytinck en Alexander Büttner versloeg op eigen veld Racing Genk met 1-0. 

De wedstrijd kende nog een Nederlands tintje, aangezien het enige doelpunt op naam kwam van Marco Bizot. De Nederlandse doelman werkte de bal in eigen doel, wat het beslissende doelpunt was.

Koploper Club Brugge, dat vier punten los staat van Anderlecht en AA Gent, moest zaterdag diep gaan voor de overwinning in de uitwedstrijd tegen Oostende (0-1). Al na 19 minuten stond Brugge met tien man en zat coach Michel Preud'homme op de tribune. Benoît Poulain kreeg rood nadat hij Fernando Canesin tegen het hoofd had geraakt met een hoog geheven been. Preud'homme reageerde boos waarna de ex-coach van FC Twente ook van het veld moest.

Vanaf de tribune zag hij hoe Brugge, dat al na een kwartier op voorsprong was gekomen, overeind bleef. De treffer kwam op naam van Oostende-speler Bruno Godeau, die het eigen doel vond.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner