03.04.2016 22:20

Van den Boomen: "Ik dacht: waarom ook niet?"

Branco van den Boomen juicht na zijn doelpunt. Vlak voor tijd schiet Van den Boomen Heerenveen op voorsprong tegen Roda. (03-04-2016)
Branco van den Boomen juicht na zijn doelpunt. Vlak voor tijd schiet Van den Boomen Heerenveen op voorsprong tegen Roda. (03-04-2016)

Branco van den Boomen bezorgde SC Heerenveen met een rake vrije trap een driepunter op bezoek bij Roda. Met een prachtige goal in de verre hoek was de jonge middenvelder goud waard.

"Ik dacht, waarom niet? Roda had goede koppers, dus de bal voorgeven was geen goed idee. Ik besloot om de bal in een keer te schieten", aldus de 20-jarige Brabander op de clubsite. "Ik train veel op vrije trappen, maar niet vanuit die hoek."

Het zag er niet naar uit dat Heerenveen met drie punten aan de lange terugreis kon beginnen. "In de tweede helft zakten we te ver terug. Ook kwamen we er niet meer goed uit. In de eerste helft waren wij de betere ploeg en hadden we denk ik twee, drie goals moeten maken."

Ook trainer Foppe de Haan was onder de indruk van het winnende doelpunt. "Het was een prachtige goal. Hij schoot de bal er fantastisch in, maar dat kan hij ook. Dat heeft hij bij de beloften wel eens gedaan en ook aan het begin van het seizoen heeft hij dat laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner