04.04.2016 11:09

Klaassen: "Eerbetoon was indrukwekkend"

Davy Klaassen kijkt om zich heen tijdens het Europa League-duel Ajax - Molde FK. (10-12-2015)
Davy Klaassen kijkt om zich heen tijdens het Europa League-duel Ajax - Molde FK. (10-12-2015)

Dit weekend werd in de Eredivisie afscheid genomen van Johan Cruyff. In de Amsterdam ArenA was er een indrukwekkend eerbetoon voor de legendarische nummer 14. Davy Klaassen was onder de indruk van de sfeer.

"Ik heb genoten van alle dingen", liet Klaassen weten voor de camera's van Fox Sports. "Het eerbetoon aan Cruyff was het meest indrukwekkend. In het begin voelde je al een bepaalde sfeer in het stadion. De doeken, de minuut stilte en het klappen met zijn allen in de veertiende minuut waren allemaal mooi."

De wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) verliep volgens plan. Klaassen was blij met de snelle treffer van Lasse Schöne, die Ajax al in de tweede minuut op voorsprong zette. "Dat helpt wel." Ook het vertoonde spel zorgde voor blijdschap bij de aanvoerder. Vooral over de manier van druk zetten was de middenvelder te spreken. "Vandaag lukte dat goed. Uiteindelijk zijn we heel tevreden. Alles bij elkaar maakt het een hele mooie dag."

Er staan nog vijf wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Koploper Ajax verdedigt  een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger PSV. Klaassen voelt naar eigen zeggen geen extra druk. "Als je eerste staat brengt dat een bepaalde druk met zich mee en datzelfde geldt voor als je tweede staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner