05.04.2016 16:46

De Boer: "Spel nu beter op Milik afgestemd"

Het duel is amper twee minuten oud. Joël Veltman geeft een vroege voorzet vanaf rechts en het is Arek Milik die de bal feilloos binnenkopt. (20-03-2016)
Het duel is amper twee minuten oud. Joël Veltman geeft een vroege voorzet vanaf rechts en het is Arek Milik die de bal feilloos binnenkopt. (20-03-2016)

Frank de Boer ziet dat zijn spits Arek Milik momenteel uitstekend fungeert. De oefenmeester van Ajax heeft wel een verklaring voor de goede vorm van de Pool. Het gehele team staat beter, aldus De Boer.

"In het begin ben je als team ook zoekende, als je op dat moment niet brengt wat je voor ogen hebt, dan ga je op zoek naar andere mensen en hoop je dat de puzzel in elkaar valt", zegt hij tegenover Ajax TV. Milik zat dit seizoen een aantal keer op de bank en hij moest toezien dat Anwar El Ghazi ook in de spits werd geposteerd. Toch wist Milik de strijd te winnen. "Nu staat het team goed en dan zie je dat Arek gewoon een uitstekende spits is."

De Boer snapt wel waarom Milik nu meer scoort dan eerst. Het gehele spel van de Amsterdammers is nu beter op elkaar afgestemd, waardoor de Pool kan profiteren. "We gooien ballen sneller in de zestien, we breien minder, waardoor je als spits meer mogelijkheden krijgt om te scoren. De mindset is wat dat aan gaat wel verandert."

Milik scoorde dit seizoen alweer achttien doelpunten in de Eredivisie en dat is het meeste aantal treffers die een spits heeft gemaakt onder trainer Frank de Boer. Op de topscorerslijst moet hij alleen Luuk de Jong en Vincent Janssen voor zich dulden. Dirk Kuyt staat op gelijke hoogte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner