06.04.2016 09:30

TvdW: Ziyech dé uitblinker van speelronde 29

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Hakim Ziyech was afgelopen speelronde goed op dreef. Nadat zijn ploeg FC Twente tegen een 2-0 achterstand aankeek tegen Willem II, bracht hij in eerste instantie zijn ploeg terug tot 2-1 en besliste hij, nadat Chinedu Ede de 2-2 had gemaakt, het duel door zijn tweede vrije trap van de avond tot doelpunt te promoveren. Dankzij twee treffers van Ziyech wonnen de Tukkers met 2-3 van de Tilburgers. De spelmaker krijgt voor zijn optreden in speelronde 29 een 8.25 en is daarmee deze speelronde de absolute uitblinker.

De beste doelman van afgelopen weekend was FC Groningen-goalie Sergio Padt. FC Groningen won zondag met 0-1 in en tegen Den Haag. Padt hield zijn doel schoon en kreeg voor zijn optreden een 7.38 en was daarmee met afstand de beste doelman. Verder zien we in de defensieve linie Mitchell Dijks en Timo Letschert. De twee verdedigers behaalden een 6.75. Beste verdediger was Dario Dumić. De verdediger van NEC loodste met zijn doelpunt zijn ploeg langs Vitesse in de Gelderse derby.

Op het middenveld zien we naast de al eerder genoemde Hakim Ziyech, twee spelers van Feyenoord. De Rotterdammers waren veruit de sterkste in de stadsderby tegen Excelsior. Jens Toornstra was met drie assists één van de betere spelers van het veld. Hij krijgt een 7.25 voor zijn optreden, terwijl Tonny Vilhena met een 7.75 de absolute uitblinker was bij Feyenoord. Tot slot zien we Marco van Ginkel weer terug in het Elftal van de week. De middenvelder van PSV was met twee doelpunten belangrijk in de met 2-4 gewonnen wedstrijd tegen AZ.

Als laatste de aanvalslinie. Anthony Limbombe was verantwoordelijk voor de openingstreffer in de wedstrijd tegen Vitesse en krijgt een 7.25. Naast de snelle Belg staan twee spelers die afgelopen weekend twee keer het netje wisten te vinden. Dirk Kuyt deed dat namens Feyenoord en Arkadiusz Milik deed dat namens Ajax. Beide ploegen wonnen overigens met 3-0.

In de spelersranking zien we dat Andrés Guardado nog steeds aan de leiding gaat in het klassement met een 6.58. Hij wordt gevolgd door nummer twee Davy Klaassen. Op plaats drie zien we een nieuwe naam staan. Vincent Janssen zit in een flow. Hij debuteerde in het Nederlands Elftal, scoorde al zeven wedstrijden achter elkaar en staat met een 6.52 op een derde plaats. De speler die het matigst presteert is Lucas Bijker van sc Heerenveen. In zeventien wedstrijden behaalt hij gemiddeld een 5,44 en dat is dus net aan onvoldoende.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner