06.04.2016 15:32

Bruno Uvini: "Kan het nog steeds niet geloven"

Bruno Uvini is blij met de overwinning na afloop van het competitieduel sc Heerenveen - FC Twente (06-02-2016).
Bruno Uvini is blij met de overwinning na afloop van het competitieduel sc Heerenveen - FC Twente (06-02-2016).

Bruno Uvini begrijpt nog altijd niet dat FC Twente zo diep in de problemen zit. De Braziliaanse mandekker verwacht dit soort situaties eerder in Italië, waar hij dit al eens eerder meemaakte bij AC Siena.

"Ik heb vijf maanden op huurbasis bij Siena gespeeld en daar raakten we in het seizoen zes punten kwijt", aldus Bruno Uvini, die FC Twente van de tiende naar de dertiende plaats zag zakken. FC Twente raakte onlangs namelijk drie punten kwijt. "We kunnen het gelukkig hebben", doelt Bruno Uvini op het feit dat FC Twente zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over de degradatiezone.

"Ik ben hier nu bijna een jaar en ik heb bij de club alleen maar mensen ontmoet, die keihard werken voor de goede zaak", vervolgt de Braziliaan tegenover het Algemeen Dagblad. "De mensen die dit hebben veroorzaakt zijn weg en de club zit er maar mee. Ik kan het nog steeds niet geloven dat dit in Nederland is gebeurd. Dit is veel meer iets voor Italië, toch?"

Bruno Uvini hoopt aankomend weekend de drie verloren punten terug te winnen. FC Twente speelt dan tegen Feyenoord. "En waarom zou dat niet kunnen? Ik weet dat het niet gaat gebeuren. Maar als we deze ploeg nog een jaar bij elkaar zouden houden, zijn we nog tot veel verrassingen in staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner