07.04.2016 19:01

"Mokotjo moet wel heel erg van streek zijn"

Gavin Hunt baalt van het feit dat Kamohelo Mokotjo voorlopig niet in actie wil komen voor het nationale elftal van Zuid-Afrika. De middenvelder van FC Twente heeft geen goede verhouding met bondscoach Ephraim Mashaba.

Mokotjo meldde zich onlangs voor interlands bij zijn vaderland, maar kwam niet in actie. Voor de defensief ingestelde speler was daarmee de maat vol. Hunt, die zelf ook international van Zuid-Afrika was, vindt het jammer dat Mokotjo tot dat besluit is gekomen. "Ik vind het erg vreemd. Hij moet wel heel erg van streek zijn."

"Het is triest, want op dit moment hebben we onze beste spelers nodig", vertelt de voormalig voetballer aan Citizen. "Deze jongen speelt iedere week, bij een grote club in een competitie die veel hoger staat aangeschreven dan de onze. Heeft iemand wedstrijden van hem bekeken bij FC Twente? Je kan hem niet enkel beoordelen op de trainingen bij Zuid-Afrika."

De Zuid-Afrikaanse voetbalbond wil vooralsnog niet reageren op de kwestie. "We reageren niet op berichten uit de media. We gaan met Mokotjo in gesprek en kijken daarna verder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner