08.04.2016 11:51

Breukers maakt rentree na lang blessureleed

Tim Breukers maakte afgelopen week zijn rentree na vier en een half maand blessureleed. Hij deed 45 minuten mee met het tweede elftal van Heracles Almelo en laat daarmee een periode met blessures achter zich.

Breukers speelde vier duels voor Heracles dit seizoen en moest toezien hoe zijn ploeg op een zesde plek in de Eredivisie staat. "Je baalt als een stekker als je geblesseerd raakt, maar dat het vervolgens zo lang duurt maakt het nog moeilijker", zegt hij op de clubsite. "Natuurlijk ben je trots als de jongens goede resultaten behalen, maar je wil hier zelf ook een aandeel in hebben."

Breukers liep de blessure op een aparte wijze op. "Samen met mijn vriendin ben ik afgelopen zomer op vakantie geweest naar Indonesië. Nadat ik eerst een voedselvergiftiging had opgelopen, kreeg ik op het eind van de vakantie een longontsteking", legt hij uit. Breukers ging echter bij terugkomst gewoon weer verder met voetballen.

"In mijn naïviteit ben ik gelijk weer volle bak gaan sporten. Ik merkte echter vrij snel dat ik niet herstelde van zware inspanningen. Inmiddels was ik veel kilo’s verloren en m’n spiermassa werd minder", aldus Breukers. "Doordat mijn herstel langer duurde, kreeg ik steeds meer fysieke klachten, met als gevolg een spierscheuring in mijn bovenbeen en daaropvolgend  blessures aan mijn hamstring en mijn kuit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner