09.04.2016 12:21

Van den Berg heeft voldoende zelfvertrouwen

Joey van den Berg moet vertrekken tijdens het duel Roda JC - sc Heerenveen in de achtste finales van de KNVB-beker. Kevin Blom geeft rood. (15-12-2015)
Joey van den Berg moet vertrekken tijdens het duel Roda JC - sc Heerenveen in de achtste finales van de KNVB-beker. Kevin Blom geeft rood. (15-12-2015)

Joey van den Berg is de laatste tijd vaker in het nieuws over schorsingen dan om zijn voetballende kwaliteiten. Toch is de middenvelder van SC Heerenveen zelfverzekerd als het om zijn positie in het elftal gaat.

"Ik zou mezelf altijd opstellen. Als eerste", zegt Van den Berg met veel zelfvertrouwen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Aan de ene kant kan ik het best begrijpen als de trainer de ploeg laat staan die bij Roda heeft gewonnen, maar ik ben een van de ouderen. Ik vind dat ik in deze ploeg altijd hoor te spelen. Dat heeft niets met zelfoverschatting te maken." De middenvelder pakte onlangs voor de zevende keer in zijn carrière een rode kaart in de Eredivisie en deed dat ook tweemaal in de Jupiler League namens het toenmalige FC Zwolle en FC Omniworld.

Heerenveen besloot het contract met de middenvelder niet te verlengen. "Op dit moment weet ik echt nog niet hoe mijn toekomst eruit ziet", zegt de speler, die volgens het dagblad nog wel een kans maakt op contractverlenging. "Of ik weer in gesprek ben met Heerenveen? Niet dat ik weet."

"Ze zouden wachten op de nieuwe trainer. Die is nu bekend, maar ik heb nog niks gehoord. Eerlijk gezegd ben ik ook nog niet zo met mijn toekomst bezig. Ik zie wel wat op me afkomt. Mijn vrouw is er iets minder rustig onder, maar in dit wereldje is er geen zekerheid. Soms moet je net iets langer wachten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner