09.04.2016 20:27

Weghorst gidst Heracles langs Excelsior

Wout Weghorst juicht nadat hij Heracles op een 1-0 voorsprong heeft gezet met een schitterende lob. (09-04-2016)
Wout Weghorst juicht nadat hij Heracles op een 1-0 voorsprong heeft gezet met een schitterende lob. (09-04-2016)

Excelsior Rotterdam heeft zichzelf zaterdag pijnlijk in de voet geschoten tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers trokken grote delen van de wedstrijd ten aanval, maar verdedigde tegelijkertijd bijzonder matig met een 1-3 nederlaag als gevolg.

Voor Heracles begon de wedstrijd onder een neergaande zon op perfecte wijze. Thomas Bruns zag vanaf de eigen speelhelft dat Wouter Weghorst de bal in de diepte wilde hebben en bediende zijn ploeggenoot op maat. De spits waardeerde de prachtpass op waarde om vervolgens met een fraai boogballetje Tom Muyters te verschalken (1-0). Dit was voor Excelsior en haar supporters een gigantische deksel op de neus, aangezien er voor de aftrap een sfeeractie plaatsvond in het kader van ‘alles of niets’.

De Rotterdammers etaleerden vervolgens wel hun aanvalslust, maar gaven tegelijkertijd veel te veel ruimte weg. Jaroslav Navratil gaf na een half uur spelen al een forse waarschuwing af met een grote kans, maar niet veel later was het Iliass Bel Hassani die Weghorst met het grootste gemak van de wereld kon vrijspelen. De spits hoefde niet na te denken en pegelde het leer vervolgens kiezelhard in de rechterhoek (0-2).

Zestien tellen na aanvang van de tweede helft was het Brandley Kuwas die verrassend de spanning terugbracht in het duel door in tweede instantie het publiek op Woudestein op de banken te krijgen met een treffer (1-2). Nadien voerde de thuisploeg de druk op met kleine kansjes als gevolg. Echter had dit allemaal geen waarde meer toen Ramon Zomer volledig vrij werd gelaten bij een hoekschop. De verdediger kopte tegendraads binnen en bracht Heracles weer in de veilige haven (1-3).

Na dit moment kregen beide ploegen nog kansjes, maar werd er niet meer gescoord. Door de overwinning stijgt Heracles naar de vierde plaats met nog vier wedstrijden te gaan. Excelsior blijft onder de degradatiestreep staan en moet afwachten wat concurrent Willem II zaterdagavond doet op bezoek bij titelkandidaat PSV (20.45 uur).

Door Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner