09.04.2016 22:37

Tiental van PSV te sterk voor Willem II

PSV heeft zaterdagavond - ondanks een rode kaart voor Santiago Arias - een 2-0 overwinning op Willem II geboekt. De Eindhovenaren hadden het lang lastig, maar sloegen toe na de rode kaart voor Arias.

PSV begon sterk aan het duel met Willem II. Al na twee minuten spelen kreeg PSV via Arias een grote kans, maar de Colombian schoot voorlangs. Vijf minuten later wist Luuk de Jong wél te scoren, maar zijn doelpunt werd - terecht - afgekeurd wegens buitenspel. Marco van Ginkel zag vervolgens in de achttiende minuut zijn poging de lat raken.

Na de poging van Van Ginkel ging de storm van PSV liggen. Beide ploegen waren erg slordig in balbezit, terwijl het tempo ook veel te laag lag. De irritatie op het veld nam bovendien toe. Willem II-doelman Kostas Lamprou kreeg geel van scheidsrechter Bas Nijhuis wegens tijdrekken, terwijl Héctor Moreno wegens aanmerkingen op de leiding op de bon werd geslingerd.

PSV kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer, maar had moeite om tot echt grote kansen te komen. Het leek een lastige avond voor PSV te worden nadat Arias na 57 minuten spelen het speelveld moest verlaten. De Colombiaan kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Guus Joppen. Opvallend genoeg wist PSV na de rode kaart van Arias ineens wél grote kansen te creëren. Luciano Narsingh schoot de bal nog in het zijnet, maar even later wist Van Ginkel wel te scoren.

De Jong wist een hoekschop van Davy Pröpper panklaar te leggen voor Van Ginkel. De middenvelder nam de bal op de volley en liet Lamprou kansloos: 1-0. De Eindhovenaren bleven na de 1-0 voorsprong voetballen en wisten de voorsprong te verdubbelen. PSV kreeg een strafschop nadat Dries Wuytens een overtreding in het strafschopgebied beging op De Jong. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot de bal snoeihard - via de onderkant van de lat - tegen de touwen: 2-0.

PSV komt na de overwinning op Willem II op 72 punten te staan. Willem II blijft vanzelfsprekend steken op 25 punten. PSV gaat volgende week op bezoek bij Roda JC Kerkrade, terwijl Willem II in eigen huis tegen ADO Den Haag speelt.

Door: Jurre Hermans