10.04.2016 10:22

Schuldbewuste Arias: "Mijn fout accepteren"

Santiago Arias is gefocust tijdens het competitieduel PSV - FC Utrecht. (08-11-2015)
Santiago Arias is gefocust tijdens het competitieduel PSV - FC Utrecht. (08-11-2015)

Santiago Arias kreeg zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II na bijna een uur spelen een rode kaart. De Colombiaan was woest en uitte die frustratie door een ruitje kapot te slaan. Daar heeft hij nu spijt van.

"Ik was een beetje boos, ik dacht niet na. Ik moet mijn fout accepteren. Daarvoor moet ik boeten", gaf de vleugelverdediger schuldbewust aan tegenover de NOS. Arias kreeg in de eerste helft een gele kaart, maar moest na rust inrukken nadat hij onreglementair Guus Joppen wilde stoppen.

Trainer Phillip Cocu is van plan om een straf uit te delen aan de Colombiaanse rechtsback. Wat de straf precies wordt, is nog onduidelijk. "Je hebt ook te maken met emoties in het voetbal. Dat heb je ook met gele en rode kaarten. Maar als iemand te ver gaat, dan wordt hij daarop aangesproken. Dit hoort niet bij PSV", gaf de trainer aan voor de camera's van FOXSports.

Een aantal jaar geleden maakte Erik Pieters een soortgelijke actie. De linksback werd van het veld gestuurd en sloeg daarna een ruit kapot. PSV strafte hem toen zwaar, maar of Arias dezelfde straf krijgt, is niet bekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner