10.04.2016 11:05

Jagende Van Ginkel: "Wij worden kampioen"

Marco van Ginkel baalt na het missen van een grote kans tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)
Marco van Ginkel baalt na het missen van een grote kans tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)

Marco van Ginkel was zaterdagavond opnieuw belangrijk voor PSV. De middenvelder scoorde de belangrijke openingstreffer tegen Willem II en legde daarmee de basis voor de overwinning (2-0) tegen de Tilburgers.

"We begonnen redelijk, maar daarna was het slordig. Het was een moeilijke wedstrijd, die je zo af en toe hebt in het seizoen. En dan krijg je ook nog een rode kaart”, doelt Van Ginkel tegenover de camera’s van FOXSports op het wegsturen van Santiago Arias .

De middenvelder merkte dat het stroef liep in de eerste helft. "De ruimte tussen aanval en verdediging was heel groot, waardoor Willem II meer de bal had. In de tweede helft ging dat wat beter." In het eerste bedrijf had hij zijn ploeg al wel op voorsprong kunnen schieten. "Ik wou hem eerst in de lange hoek schieten, maar ik ging twijfelen en toen ging hij jammer genoeg op de lat."

Hoewel de Eindhovenaren nog altijd twee punten achter staan op Ajax, aangezien de Amsterdammers zaterdagavond ook wonnen (0-1 bij Cambuur), denkt Van Ginkel dat zijn ploeg de schaal mag liften aan het einde van het seizoen. "Er is nog een aantal wedstrijden en ik heb gehoord dat ze het moeilijk hadden. We blijven op ze jagen. Wij worden kampioen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner