10.04.2016 12:05

Maas in verdediging: "Zitten in een proces"

Trainer Rob Maas verlaat tevreden het veld van de GelreDome nadat zijn Vitesse met 3-0 heeft gewonnen van sc Heerenveen. (13-02-2016)
Trainer Rob Maas verlaat tevreden het veld van de GelreDome nadat zijn Vitesse met 3-0 heeft gewonnen van sc Heerenveen. (13-02-2016)

Rob Maas kan niet veel goed doen bij het Vitesse publiek, al doen de witte zakdoekjes, het gefluit en gemopper hem niet zoveel. Toch ging de grimmige sfeer tegen ADO Den Haag op de tribune niet langs de oefenmeester heen.

"Ach, dat hoort erbij. Het is jammer, maar ik heb liever dat het tegen mij gaat dan tegen de spelers", gaf de trainer van Vitesse aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vind niet dat de ploeg het verdient na vijf minuten uitgejouwd te worden. Ik snap niet dat ze dat doen. Je kunt de ploeg toch beter steunen? Je kunt niemand het verwijt maken dat ze niet hard werken. Als het publiek zich tegen de jongens keert, daar help je de ploeg niet mee."

Vitesse won onder Maas slechts een van de zes thuiswedstrijden. De trainer heeft daar wel een verklaring voor. "We zitten in een proces. Ik heb dat vaker uitgelegd. Achterin is het stabiel, de organisatie staat. Maar voorin zit de jeugdigheid en de grilligheid. Dan is het de ene keer een 8 en de andere keer een 5. Aan het eind van het seizoen neemt de druk ook wat toe."

Zaterdagavond speelde zijn ploeg met 2-2 gelijk tegen ADO Den Haag. Opnieuw geen winst voor Maas. "Het verhaal van de wedstrijd is dat we slordig zijn aan de bal. Na de 0-1 hebben we onze rug gerecht. We maken gelijk en kregen daarna een grote kans via Rashica." Pas laat in de wedstrijd scoorde Vitesse nog de gelijkmaker.

"Daarna hebben we meer risico's genomen. De jongens verdienen een compliment dat ze altijd zijn blijven zoeken naar een doelpunt. We hadden op het laatst met wat geluk zelfs nog kunnen winnen, maar dat was niet terecht geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner