10.04.2016 13:26

Antonia terug in de basis bij Groningen

Jarchinio Antonia is gefocust tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Groningen. (25-10-2015)
Jarchinio Antonia is gefocust tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Groningen. (25-10-2015)

Jarchinio Antonia heeft na een blessure zijn basisplek heroverd. De rechtsbuiten is daarmee verantwoordelijk voor de enige aanpassing in de elftallen van FC Groningen en De Graafschap, die voor de rest ongewijzigd zijn.

FC Groningen-coach Edwin van de Looi heeft één aanpassing gedaan in zijn basiselftal ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag vorige week. Destijds speelde Juninho Bacuna nog op de rechtsbuitenpositie, maar inmiddels is Jarchinio Antonia teruggekeerd van zijn blessure en neemt hij dat plekje in. De rest van het elftal is hetzelfde gebleven, ondanks de commotie rondom Michael de Leeuw. De spits kreeg tegen ADO rood en kreeg in eerste instantie een schorsing van één wedstrijd, maar na een hoger beroep is zijn rode kaart geseponeerd. Daarom kan hij gewoon in de basis beginnen tegen De Graafschap.

De Superboeren starten op hun beurt met een geheel identiek team aan dat van vorige week. Destijds speelde het met 2-2 gelijk in een meeslepende degradatiekraker tegen SC Cambuur. In de strijd tegen directe degradatie heeft Jan Vreman besloten niets aan te passen aan zijn elftal. De vertrouwde defensie bestaande uit Nathaniël Will, Ted van de Pavert, Robin Pröpper en Jeroen Tesselaar blijft daardoor staan. Het enige twijfelgeval waarmee Vreman vooraf te kampen had was Andrew Driver, die last had van een rugblessure. Echter, hij kan in de Euroborg gewoon vanaf de linkerzijkant starten.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner