10.04.2016 13:29

Van der Velden beveelt coach Van de Looi aan

Nick van der Velden (l.) gebruikt zijn arm om Lorenzo Burnet van de bal te houden. (26-01-2016)
Nick van der Velden (l.) gebruikt zijn arm om Lorenzo Burnet van de bal te houden. (26-01-2016)

Nick van der Velden werkte in het verleden al eens samen met Erwin van de Looi. Als de geruchten zich doorzetten, dan is de trainer volgend seizoen actief in Tilburg. Van der Velden ziet dat wel zitten. De middenvelder annex aanvaller heeft namelijk een hoge pet op de van de trainer.

"Hij past in de filosofie", meent Van der Velden in gesprek met Voetbal International. "Ik denk wel dat hij bij deze club past. Hij kan jonge spelers echt beter maken. Erwin heeft een goede aanpak en wil aanvallend en attractief voetbal spelen. Ik zie die combinatie wel", is de middenvelder lovend over de huidige coach van FC Groningen.

Hoewel de meningen verdeeld zijn over het attractieve voetbal, is Van der Velden zeker. "Vind jij van niet? In het eerste jaar hebben we echt goed voetbal laten zien, hoor. We hebben Europees voetbal gehaald, daarna de beker gewonnen. Daar kun je niks van zeggen. Dus nogmaals: Erwin past bij de club. Gewoon een goede trainer die zeker in de Tilburgse filosofie past."

Een grote voorwaarde van Van de Looi zal waarschijnlijk zijn dat Willem II in de Eredivisie moet blijven. Iets wat na de nederlaag van zaterdagavond tegen PSV nog altijd een vraagteken is. "Dat had helemaal niet gehoeven. Dan is er een dood spelmoment en dan valt hij weer binnen. PSV heeft in negentig minuten één uitgespeelde kans gehad: Marco van Ginkel op de lat. We krijgen twee domme goals tegen. Echt, er had meer in gezeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner