10.04.2016 16:22

De Haan en Heerenveen gaan voor play-offs

John van den Brom (l.) en Foppe de Haan schudden elkaar de handen voor de wedstrijd van SC Heerenveen - AZ. (10-04-2016)
John van den Brom (l.) en Foppe de Haan schudden elkaar de handen voor de wedstrijd van SC Heerenveen - AZ. (10-04-2016)

Foppe de Haan ziet dat zijn ploeg sc Heerenveen nog maar vier punten verwijderd is van een plek welke recht geeft op play-offs. De Fries wil zich dan daarom ook vol op focussen.

Na de 4-2 overwinning op AZ liggen er kansen voor Heerenveen in de competitie. Dat stemt de oefenmeester dan ook tevreden. "Als het gaat zoals het moet gaan, dan ben je blij. Dit wil je graag en het gebeurde. Tegen Roda speelden we ook al zo aardig", zegt hij tegen FOX Sports. "We waren echt een schooljongensteam. Fysiek begint het nu ook te komen. Onze Zweedse vrienden (Arber Zeneli en Sam Larsson, red.) komen wat los en dan heb je een heel aardig team." 

Door de overwinning op AZ staat Heerenveen op een elfde plek, maar staat het slechts vier punten van positie zeven af. Die plek geeft recht op het spelen van de play-offs voor Europees voetbal. Doordat de stand nu in positieve zin is veranderd, stelt De Haan ook zijn doelstelling. Hij wil de play-offs halen. "Je moet altijd doelen hebben, maar je moet wel reëel zijn", zegt hij daarover.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner