10.04.2016 17:20

Vlaar: "Op deze nederlaag is niks af te dingen"

Stijn Wuytens (l.) en Ron Vlaar (r.) balen van de 4-2 nederlaag van AZ op bezoek bij sc Heerenveen. (10-04-2016)
Stijn Wuytens (l.) en Ron Vlaar (r.) balen van de 4-2 nederlaag van AZ op bezoek bij sc Heerenveen. (10-04-2016)

Ron Vlaar vindt dat zijn AZ zondagmiddag ver ondermaats presteerde. De Alkmaarders begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar gingen uiteindelijk met 4-2 onderuit op bezoek bij sc Heerenveen. Aanvoerder Vlaar vindt dat er niks op de nederlaag is af te dingen.

"De eerste tien minuten speelden we goed. Nadat we achter kwamen was het zwak. Het was slap, we wonnen geen duels, we wilden de bal niet hebben en kwamen niet aan voetballen toe. We hebben ons eigen spel niet kunnen spelen", vertelt Vlaar in gesprek met FOX Sports.

Vlaar, die na negen minuten zijn eigen doelman verschalkte, erkent dat AZ met het oog op de play-offs beter moet gaan presteren. "Wij zullen zeker een tandje moeten bijschakelen. De derde plek moeten we uit ons hoofd zetten. We moeten ons nu op de play-offs richten en eventueel plek vier. Dan zullen we echter wel beter moeten presteren dan vandaag."

AZ staat met nog vier wedstrijden te spelen op de zesde plek in de Eredivisie. Vitesse en PEC Zwolle hebben drie punten minder dan de club uit Alkmaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner