12.04.2016 22:15

Van der Vaart erkent: "Ik kon ook naar Ajax"

Rafael van der Vaart zit er even doorheen tijdens het oefenduel Borussia Dortmund - Real Betis. (01-08-2015)
Rafael van der Vaart zit er even doorheen tijdens het oefenduel Borussia Dortmund - Real Betis. (01-08-2015)

Rafael van der Vaart bevestigt dat hij niet alleen een jaar geleden, maar ook in de winter contact heeft gehad met Ajax. De 33-jarige middenvelder vertrok echter niet naar Amsterdam, maar staat nog altijd onder contract bij het Spaanse Real Betis.

Het is bijna een jaar geleden dat Van der Vaart een driejarig contract tekende bij de club uit de Primera División. "Ik kon ook naar Ajax, maar vond het nog te vroeg om terug te keren. In de winter was er ook nog even contact, maar het is niets geworden", vertelt Van der Vaart in Helden Magazine.

Van der Vaart zit inmiddels op een dood spoor in Sevilla. "Ik ben hier groots ontvangen maar kreeg in het begin een schop op mijn enkel, ben na het herstel licht geblesseerd geraakt, maar nu al weer heel lang fit. En ik train goed, maar ik word niet opgesteld."

De Nederlandse middenvelder speelde nog maar negen officiële wedstrijden in het shirt van Real Betis. Het is nog maar de vraag of Van der Vaart volgend seizoen nog uitkomt voor de club uit Sevilla. "Er is belangstelling uit China, maar het leven in Sevilla bevalt me en ik ga niet zomaar nog verder weg van Damian (zijn zoontje, red.). Dan moet er wel heel veel tegenover staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner