13.04.2016 11:51

Milik eerlijk: "Ik weet niet of ik blijf"

Arkadiusz Milik komt even op adem tijdens een training van Ajax. (08-04-2016)
Arkadiusz Milik komt even op adem tijdens een training van Ajax. (08-04-2016)

Arkadiusz Milik twijfelt over zijn toekomst. De Poolse spits vertelt in een interview met Ajax Life dat hij niet weet of hij ook volgend seizoen onder contract staat bij Ajax. Milik heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2019.

"Ik zal een eerlijk antwoord geven, zoals ik het nú voel. Ik weet niet zeker of ik blijf, maar ook niet of ik moet vertrekken", zegt Milik. "Als we kampioen worden, kan ik mezelf met Ajax in de Champions League op het hoogste podium presenteren. Volgend jaar ben ik beter en is Ajax als ploeg ook beter. We hebben een jong team en blijven ons verbeteren. Wat moet ik er op dit moment verder over zeggen? Het is afwachten."

Milik zegt dat hij niet droomt, maar dat hij doelen nastreeft. "Dromen deed ik toen ik klein was. Nu kan ik ze realiseren. Ik had nooit verwacht dat ik voor Ajax zou spelen. Nu denk ik dat ik nooit de Champions League ga winnen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Zo leef ik nu. Ik moet keihard werken, dan is er veel mogelijk. Als een ander het kan, waarom ik dan niet."

Milik is bezig aan zijn tweede jaar bij Ajax. Vorig seizoen kwam hij tot elf competitiedoelpunten in 21 wedstrijden, dit seizoen staat de teller op achttien goals in 27 wedstrijden. Daarmee is de Pool de topscorer van Ajax en staat hij samen met Dirk Kuyt op de derde plaats van de topscorerslijst van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner