13.04.2016 21:08

Havenaar vertrok op nare manier bij Córdoba

Mike Havenaar in het shirt van zijn nieuwe werkgever Córdoba. Hier in de competitiewedstrijd tegen Valencia. (25-09-2014)
Mike Havenaar in het shirt van zijn nieuwe werkgever Córdoba. Hier in de competitiewedstrijd tegen Valencia. (25-09-2014)

Mike Havenaar moest op een vervelende manier vertrekken bij het Spaanse Córdoba in de winter van 2014. Toch heeft de aanvaller afgesproken met de club dat beide partijen in de media er niets over zouden zeggen.

De Japanner had niet de juiste papieren om zijn verblijfsvergunning te verlengen. "Ik heb met die Spaanse club bij mijn vertrek contractueel afgesproken dat we ons in de media niet over elkaar zouden uitlaten", laat de aanvaller toch enigszins iets doorschemeren in gesprek met Voetbal International.

Havenaar kon vanuit zijn geboorteland niet terugkeren naar Spanje en daar deed de club erg moeilijk over. "Uiteindelijk zei ik tegen mijn zaakwaarnemer: 'Laat maar, verscheur het contract maar gewoon.' Ik was er klaar mee", vervolgt de spits van ADO Den Haag. Zodoende kwam er een eind aan een samenwerking van slechts vijf maanden tussen Havenaar en Córdoba. Voor de Spaanse club speelde de aanvaller vijf wedstrijden in de Primera División.

Vervolgens ging Havenaar aan de slag in Finland, maar daar was hij ook niet gelukkig. "Zes maanden eerder stond ik nog in een vol Bernabéu, voor tachtigduizend mensen. Nu stond ik met HJK ergens een duel te spelen voor vijfhonderd toeschouwers. Ik dacht dat mijn carrière erop zat. Echt, ik was mentaal helemaal kapot. Ik had er helemaal geen zin meer in, was moe, alles ging verkeerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner