20.04.2016 21:20

Update: Operatie voor Ruiter, einde bekerfinale

Robbin Ruiter wil er alles aan doen om de bekerfinale tegen Feyenoord te spelen. De doelman van FC Utrecht brak onlangs zijn hand, waardoor de kans klein lijkt dat hij het duel op 24 april gaat halen.

"Een breuk herstelt natuurlijk niet in twee weken, maar ik doe er alles aan om het toch te halen", aldus Ruiter tegenover De Telegraaf. "Ik heb een speciale handschoen laten maken, waardoor ik twee vingers kan spalken. Daar moet ik dan eerst mee gaan trainen. Het zal pijn doen, maar daar moet ik doorheen bijten. Als ik de finale speel, zal ik dat ook met pijnstillers doen."

"Als ik ermee speel, dan zal het waarschijnlijk weer breken, maar dat heb ik er voor over." FC Utrecht-trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat Ruiter zal spelen, maar weet niet of het realistisch is. "Robbin wil zelf heel graag. Wij werken eraan om hem klaar te maken voor de finale, maar of dat realistisch is, daar valt op dit moment nog geen zinnig woord over te zeggen", aldus Ten Hag.

Update: 20-04-2016: 21:20:

Robbin Ruiter haakt definitief af voor de bekerfinale van FC Utrecht. De Domstedelingen staan 24 april tegenover Feyenoord in de eindstrijd van de KNVB beker, maar de eerste doelman van FC Utrecht moet geopereerd worden.

Begin april liep Ruiter de breuk in zijn hand op, maar FC Utrecht en de doelman zelf hoopten via hulpmiddelen alsnog op de finale in De Kuip. De Eredivisionist meldt nu echter op de website dat Ruiter onder het mes moet, waardoor er een hele dikke streep door de bekerfinale kan.

Overigens geldt hetzelfde voor Yassin Ayoub, die wordt geopereerd aan zijn buikwand. De middenvelder was door een liesblessure al niet inzetbaar in de bekerfinale, waardoor men bij FC Utrecht besloten heeft om een geplande operatie naar voren te halen. Feyenoord en FC Utrecht maken op 24 april uit wie zich volgend seizoen in de groepsfase van de Europa League mag melden. In de competitie is geen van beide ploegen zeker van deelname aan Europees voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner