14.04.2016 14:53

Van Overeem tekent langdurig contract bij AZ

Joris van Overeem heeft zijn contract bij AZ verlengd tot 2020. Het huidige contract van de middenvelder liep tot 2017, maar het product van de Alkmaarse jeugdopleiding blijft langer bij AZ.

De 21-jarige middenvelder beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij AZ. Van Overeem heeft een vaste basisplaats, waardoor hij al 29 competitiewedstrijden in actie mocht komen. Dat leverde drie doelpunten op, maar ook in de KNVB beker en de Europa League wist Van Overeem het net te vinden.

Van Overeem weet goed waar hij aan begonnen is. "Ik heb een duidelijk stappen- en ontwikkelplan geschetst en daar past een verlenging bij AZ goed in. Dit jaar heb ik een basisplaats veroverd en ben ik belangrijk geworden voor het team. Volgend jaar moet ik me door ontwikkelen, nog belangrijker worden en meer rendement krijgen."

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met het langdurige contract van Van Overeem. "Wij zijn uiteraard blij dat we opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding langer aan ons hebben kunnen binden. Joris heeft zich afgelopen seizoen op huurbasis goed ontwikkeld bij FC Dordrecht, waarna we hem hebben teruggehaald naar Alkmaar. Dit jaar bewijst hij dat hij klaar is voor het niveau dat AZ nastreeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner