14.04.2016 22:35

Milik: "Rechts lijkt slecht door goede linker"

Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)
Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)

Arek Milik is met achttien doelpunten deze competitie goed op dreef bij Ajax. De Pool kreeg in de eerste seizoenshelft veel kritiek te verduren, maar de laatste weken weet hij met zijn goals critici de mond te snoeren.

Hoewel het nu beter gaat met hem, blijft de Pool kritisch op zichzelf. Zijn linkerbeen is duidelijk een stuk sterker dan zijn rechterbeen. "Als mijn rechterbeen net zo goed zou zijn, speelde ik voor Real Madrid", zegt hij tegen Ajax Life. "Ik heb geen probleem met rechts, vroeger wel. Nu schiet ik vooral op instinct. Als die het best voor mijn rechterbeen ligt, aarzel ik niet en schiet ik."

De speler die komende zomer op het Europees Kampioenschap zal schitteren, benadrukt dat zijn rechterbeen niet eens zo slecht is. "Mijn linkerbeen is zo goed, dat mijn rechterbeen slecht lijkt, maar eigenlijk ook gewoon goed is. Maar het verschil is wel te groot", geeft hij eerlijk toe.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner