16.04.2016 11:12

Driver denkt nog niet aan zijn toekomst

Andrew Driver heeft balbezit tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Twente (15-04-2016).
Andrew Driver heeft balbezit tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Twente (15-04-2016).

Andrew Driver heeft nog geen tijd om aan volgend seizoen te denken. De 28-jarige Schot heeft een aflopende verbintenis bij De Graafschap, maar focust zich eerst op lijfsbehoud.

Interesse

Driver is dit seizoen één van de meest constante spelers van De Graafschap, maar de middenvelder van de Superboeren weet niet of er belangstelling is. "Ik heb een regel", aldus Driver na afloop van het competitieduel met FC Twente (1-1) in gesprek met Voetbal.com. "Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik het niet wil weten. Als iemand met me wil praten, dan zal ik dat doen. Maar interesse? Wie weet wat interesse is in het voetbal. Ik focus me er niet op. Ik concentreer me op het team. We zijn aan het vechten. Ik heb geen tijd om aan iets anders te denken."

De middenvelder sluit een langer verblijf bij De Graafschap niet uit. "Ja, natuurlijk heb ik al met de club gesproken. Maar het is nog onzeker. Ik wil op het hoogste niveau spelen en dat lijkt me redelijk. Ik heb nog maar een paar jaar om betaald voetbal te spelen", vervolgt Driver, die in november 29 jaar oud wordt. "Ik vind De Graafschap een mooie club. Ik zal zeker in gesprek gaan met de club, maar ik laat mijn zaakwaarnemer dat regelen. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Hopelijk blijven we in de Eredivisie, dan is het makkelijker onderhandelen. We gaan het zien. Ik bemoei me er niet mee. Ik wil gewoon fit blijven en mijn stinkende best doen voor de club."

Schotland

Driver werd geboren in Engeland, maar verhuisde op zijn elfde naar Schotland. De linkspoot speelde jeugdinterlands voor Engeland en Schotland, maar hoopt nog altijd op een debuut voor de hoofdmacht van Schotland. "Het is een gek verhaal. Ik heb voor Schotland gespeeld in mijn jeugdjaren, maar toen ik niet meer op school zat mocht ik niet meer voor Schotland uitkomen. Daarna heb ik voor Engeland onder 21 gespeeld tijdens het EK in Zweden (in 2009, red.)." Driver kwam tijdens dat EK één keer in actie. Hij nam het op tegen Duitsland onder 21, dat kon beschikken over onder meer Mesut Özil, Jérôme Boateng en Manuel Neuer. "Daarna heeft de Schotse voetbalbond gevraagd of ik voor Schotland zou willen spelen. Ik zou het geweldig vinden om voor Schotland te spelen, maar ik moet me gewoon elke week concentreren op de wedstrijden van De Graafschap. Je weet het maar nooit in het voetbal, dingen kunnen veranderen. Als je een goede wedstrijd speelt en de juiste persoon ziet dat, dan kom je misschien weer in de picture. Maar op dit moment focus ik me alleen op De Graafschap."

Twente-thuis

De Graafschap pakte met een man minder een punt tegen FC Twente. Driver kan leven met een punt. "Als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat we tevreden mogen zijn. FC Twente was tijdens de eerste helft de betere ploeg. De tweede helft hebben wij meer partij kunnen bieden, maar als je 1-0 achter staat en je komt met een man minder te staan, dan ben je natuurlijk blij als je nog een punt weet te pakken. We hebben ontzettend hard gewerkt, alle punten zijn welkom. Je weet het maar nooit, als we straks terugkijken op het seizoen is dit misschien wel het belangrijkste punt dat we hebben gepakt."

De Graafschap kwam tegen FC Twente voor de vierde keer dit seizoen met een man minder te staan, maar telkens werd er met tien man niet verloren. "Als de verwachtingen laag zijn en als we met onze rug tegen de muur staan, dan doen we het beter. Als we elke week zonder druk konden spelen, dan zouden we misschien wel in de middenmoot staan. Ik heb vertrouwen in de ploeg. We werkten hard en vooral tijdens de laatste twintig minuten had ik een goed gevoel. Volgens mij waren wij met tien man de betere ploeg."

Cambuur

Concurrent Cambuur speelt zondag tegen NEC Nijmegen, maar Driver zal de wedstrijd niet op televisie bekijken. "Ik ga het zeker in de gaten houden, maar ik heb geen televisie", lacht Driver. "Dus het gaat lastig worden om die wedstrijd te bekijken. Je weet hoe het is, je blijft er altijd aan denken."

Driver verwacht nog een moeilijke slotfase van de competitie. "Ik denk dat het close zal zijn, dat is het eigenlijk al het hele seizoen. Ze zijn in staat om resultaten te boeken, dus niemand onderschat Cambuur. We kunnen er niet vanuit gaan dat Cambuur alles gaat verliezen. We moeten het zelf doen. We hebben nog een aantal moeilijke wedstrijden te gaan, maar het ligt aan onszelf. We moeten gewoon hard blijven werken en dat hebben we het hele seizoen gedaan. Er is één ding dat je zeker weet in het voetbal en dat is dat je het nooit weet."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner