16.04.2016 11:55

'Publiekslieveling Van Halst naar FC Twente'

Oud-voetballer Jan van Halst geniet van zijn werk als analyticus bij voetbalzender FOX Sports. (13-09-2015)
Oud-voetballer Jan van Halst geniet van zijn werk als analyticus bij voetbalzender FOX Sports. (13-09-2015)

Jan van Halst krijgt vanaf volgend seizoen een plekje in de organisatie van FC Twente. Als de licentie behouden blijft, wordt de publiekslieveling de nieuwe commercieel en technisch directeur in Enschede. Dat meldt Tubantia.

Zo wordt Van Halst het boegbeeld van het nieuwe Twente, dat dit seizoen te maken heeft met de nodige perikelen. De intrekking van de licentie zou het enige stokje zijn dat voor de komst van Van Halst gestoken kan worden.

De 46-jarige staat voor het publiek nu nog bekend als een vaak opduikende analyticus bij FOX Sports. Daarnaast verricht hij werkzaamheden voor Lagardère Sports, een bedrijf dat is gespecialiseerd in marketing, sponsoring, hospitality, mediarechten en sportmanagement.

Een groot deel van de supportersschare pleitte al een geruime tijd voor de komst van Van Halst. Hij is een publiekslieveling bij het Twentse publiek, na zijn 233 wedstrijden in het shirt van FC Twente en zijn bestuurlijke functie tussen 2010 en 2011.

In december 2011 legde de ex-middenvelder deze functie neer, omdat hij niet meer overweg kon met toenmalig voorzitter Joop Munsterman. Nu Munsterman, met alle heisa van dien, is vertrokken, lijkt Van Halst een nieuwe toekomst bij FC Twente tegemoet te zien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner