16.04.2016 21:20

Veldwijk moet op doel tijdens AZ - PEC Zwolle

De competitiewedstrijd AZ - PEC Zwolle heeft een heel bijzonder randje gekregen voor Lars Veldwijk. De spits moest twintig minuten voor tijd het keepersshirt aantrekken, aangezien Mickey van der Hart rood kreeg en PEC Zwolle al drie keer wisselde.

De goalie van PEC Zwolle kreeg na ruim een uur spelen een directe rode kaart, toen hij later bij de bal was dan Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller van AZ ging over de uitgestoken arm van Van der Hart heen, die daarmee de doorgebroken speler neerlegde. De scheidsrechter kon, met de huidige regelgeving, niet anders dan een rode kaart trekken en een penalty geven.

Het toeval bestaat dat niet heel lang geleden de FIFA heeft besloten om deze zogenaamde 'triple punishment' op te heffen. Als een speler, of in dit geval de keeper, voor de bal gaat, maar daarbij een overtreding maakt, hoeft de scheidsrechter geen rode kaart meer te trekken. Als de overtreding niet dusdanig ernstig is, volstaat een gele kaart. Deze regelgeving gaat pas na het huidige seizoen in.

Veldwijk kon na het innemen van zijn nieuwe plek onder de lat meteen aan de bak, aangezien Vincent Janssen klaar stond voor de penalty. De spits van PEC Zwolle dook de goede hoek in, maar kon de 4-1 van de topscorer van de Eredivisie niet voorkomen.

Toevallig genoeg ontstond er zaterdag in de Championship eenzelfde situatie, toen stopte de 'goalie' de penalty wél.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner