17.04.2016 10:40

Bel Hassani: "Marokkanen geen lastposten"

Ilias Bel Hassani (l.) is met Sander van de Streek in gevecht om de bal. (13-03-2016)
Ilias Bel Hassani (l.) is met Sander van de Streek in gevecht om de bal. (13-03-2016)

Iliass Bel Hassani, middenvelder van Heracles Almelo met Marokkaanse roots, heeft zich gemengd in de discussie die is aangewakkerd door analyticus Johan Derksen. Die zei dat Marokkaanse voetballers bij clubs voor problemen zorgen.

De uitspraak van Derksen verdeelde Nederland voetballand in twee kampen en zelfs de politiek kwam eraan te pas. Bel Hassani bleef na de wedstrijd tegen Vitesse (1-1) rustig voor de camera van FOX Sports. "Ik weet van mezelf dat ik geen lastige jongen ben. Ze mogen me heel erg in het team en ik praat namens heel veel Marokkanen: we zijn geen lastige jongens, vooral niet in het voetbal. Ik geloof daar niet in."

Derksen werd na zijn uitspraken uitgenodigd voor diverse praatprogramma's, waarin hij zijn mening niet bijschaafde. De oud-voetballer maakte zelf problemen met Marokkanen mee en bleef bij zijn uitspraak. "Ik luister graag naar Derksen en kan heel erg om hem lachen. Hij mag zijn mening geven en aan ons de taak om het tegendeel te bewijzen."

"We leven in Nederland dus hij mag zijn mening uiten, dat accepteer ik dan ook. Vaak prijst hij me de hemel in, maar nu zegt hij iets wat minder leuk is. Natuurlijk zijn er jongens die het voor ons verpesten, als je kijkt naar wat ze uithalen op straat. Maar in de voetballerij zijn we gewoon bezig met onze hobby. Nogmaals: we zijn geen lastige jongens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner