17.04.2016 11:14

Van der Hoorn niet bang: "Kom maar op"

Ruud Boymans (r.) lost collega-spits Sébastien Haller af tijdens FC Twente - FC Utrecht. (31-01-2016)
Ruud Boymans (r.) lost collega-spits Sébastien Haller af tijdens FC Twente - FC Utrecht. (31-01-2016)

Nu Mike van der Hoorn dit seizoen basisspeler is bij Ajax, kijkt hij met vertrouwen vooruit naar het duel met zijn oud-werkgever FC Utrecht. Zelfs als de Domstedelingen kunnen beschikken over Ruud Boymans en Sébastien Haller.

"Kom maar op alle twee", oogt de robuuste mandekker strijdvaardig tegenover de NOS. Boymans en Haller vormen een garantie voor doelpunten, maar de defensie van Ajax is de minst gepasseerde in de Eredivisie. Van der Hoorn heeft zijn strijdplan dan ook klaar. "We moeten met z'n allen zorgen dat ze niet in het zestienmetergebied komen. Daar zijn ze het gevaarlijkst."

Van der Hoorn komt de laatste tijd veel aan spelen toe, aangezien concurrentie in de achterste linie is weggevallen. Eerst raakte Jaïro Riedewald geblesseerd, maar pas toen ook Kenny Tete zwaar wegviel, kwam Van der Hoorn in de basisopstelling van Ajax terecht. Joël Veltman schoof een positie op, waardoor er een plekje in het centrum vrijkwam.

Zodoende staat Van der Hoorn weer eens tegenover de ploeg waar hij voor debuteerde in het betaalde voetbal. "Dit is speciaal. Ik heb er niet voor niks negen jaar gespeeld, maar uiteindelijk staat de overwinning voorop." Ajax moet winnen van FC Utrecht om de koppositie te heroveren op PSV, dat zaterdag van Roda JC won. Van der Hoorn vormt tegen zijn oud-werkgever de verdediger met Veltman en Nick Viergever, Ajax treedt aan met vier middenvelders. Overigens begint Boymans op de bank, trainer Erik ten Hag kiest voor Haller en Nacer Barazite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner