17.04.2016 16:20

Zuinig NEC wint nipt van hekkensluiter

Christian Santos (r.) feliciteert ploeggenoot Gregor Breinburg (l.) met de 2-1 overwinning op Cambuur. (17-04-2016)
Christian Santos (r.) feliciteert ploeggenoot Gregor Breinburg (l.) met de 2-1 overwinning op Cambuur. (17-04-2016)

In eigen huis leek NEC op zondagmiddag nooit echt vol gas te willen geven. De 2-1 zege tegen Cambuur was dan ook een zuinige, maar wel een hele belangrijke gezien de stand op de ranglijst.

Door het gelijke spel van concurrent De Graafschap afgelopen vrijdag, was het voor SC Cambuur zondagmiddag belangrijk om niet tegen een nederlaag aan te lopen. In de eerste helft had NEC weinig moeite met die insteek, want de thuisploeg deed niet al te veel haar best. Met een houding dat alles wel goed zou komen liepen de meeste spelers van NEC over het veld, maar tot grootste daden kwam bijna niemand.

Uit een goede voorzet van Todd Kane kreeg Christian Santos vroeg in de wedstrijd een aardige kopkans, maar de van een schorsing teruggekeerde spits kopte over het doel van Leonard Nienhuis heen. Deze kans was een van de weinige momenten die de moeite waard waren in Nijmegen. Aan de andere kant wist Cambuur namelijk ook weinig voor elkaar te boksen. Een kopbal van Martijn Barto uit een corner en een schot van afstand van Jergé Hoefdraad mistten allebei het doel, waardoor Brad Jones amper in actie hoefde te komen.

Een kleine tien minuten na de rust sloeg NEC wel toe. De ploeg kwam beter uit de kleedkamer en beloonde zichzelf al snel. Anthony Limbombe snelde aan de linkerkant zijn tegenstander voorbij en leverde een lage voorzet af bij de eerste paal. Santos kon daar niet goed bij de bal, maar wist deze wel klaar te leggen voor de inlopende Navarone Foor. Die kon de bal daardoor eenvoudig binnen tikken voor de 1-0.

Na de openingstreffer besloot Cambuur alles of niets te gaan spelen, maar dit speelde NEC alleen maar in de kaart. Een kwartier na de openingstreffer was Limbombe ook bij de 2-0 betrokken. De buitenspeler dribbelde de zestien in met de intentie om een combinatie op te zetten met Mihai Roman. Roman besloot echter anders en schoot de bal zelf uit de draai fraai binnen.

De wedstrijd leek bij deze 2-0 beslist, maar een kwartier voor tijd maakte Hoefdraad het weer spannend. Een uittrap van Brad Jones werd door Mikhail Rosheuvel direct retour gestuurd. Hoefdraad reageerde daar het beste op en was als eerste bij de bal. Doordat Jones iets te laat zijn doel kwam verkleinen kon Hoefdraad de bal binnen schieten voor de 2-1.

In de slotfase bleef de wedstrijd rommelig. Cambuur ging vol op zoek naar de gelijkmaker, maar wist het net niet meer te vinden. Hierdoor blijft de ploeg twee punten achter De Graafschap staan op de ranglijst. NEC doet door deze zege wel goede zaken en gaat over concurrent Vitesse heen. De Nijmegenaren staan nu op de zevende plaats en doen nog volop mee om de play-off plaatsen.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner