17.04.2016 16:48

De Boer blij met foute beslissing Makkelie

Trainer Frank de Boer kan rustig toekijken tijdens Ajax - ADO Den Haag. Zijn ploeg staat met 4-0 voor tegen de Residentieclub. (30-08-2015)
Trainer Frank de Boer kan rustig toekijken tijdens Ajax - ADO Den Haag. Zijn ploeg staat met 4-0 voor tegen de Residentieclub. (30-08-2015)

Ajax had veel geluk dat Danny Makkelie in de slotseconde van het duel tussen Ajax en FC Utrecht een penalty toekende aan de Amsterdammers. Frank de Boer was maar wat blij met de foutieve beslissing, want doordat Arkadiusz Milik daarmee voor de gelijkmaker zorgde, blijft zijn ploeg op doelsaldo bovenaan in de Eredivisie.

Milik werd in de ogen van Makkelie gevloerd door Willem Janssen van Utrecht, maar op de beelden was te zien dat de middenvelder de bal speelde. Ajax kreeg dus een onterechte penalty. De Boer had zelf geen strafschop gegeven. "En ik denk 9,5 van de tien mensen die je vraagt ook niet. Maar ik ben er blij mee", zegt de Boer tegenover FOXSports.

"Janssen is de bal wel eerst kwijt en raakt Milik ook met zijn dijbeen, dat heeft scheidsrechter Danny Makkelie denk ik gezien", gaat de trainer van Ajax verder. "Maar aan het einde van de rit heb je net zo veel pech en geluk gehad als anderen, denk ik. Nu is het lucky Ajax, maar straks weer een keer lucky PSV of lucky FC Utrecht. In de vorige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle hadden we ook een strafschop moeten hebben na vijf minuten toen Mike van der Hoorn naar de grond ging. Toen kregen we die niet", analyseerde De Boer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner