17.04.2016 18:12

Derijck slaat lage aanbieding ADO Den Haag af

Timothy Derijck vertrekt na dit seizoen bij ADO Den Haag. De Belgische verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, slaat het aanbod voor een nieuw contract af.

"Er sprak eigenlijk geen waardering uit. Het was meer dan vijftig procent minder dan mijn huidige contract", zei Derijck zondag na de winst op Willem II (0-2) bij FOX Sports. "Maar ik snap de club ook wel, we zitten in een moeilijke situatie."

De 28-jarige Belg speelde bijna zijn hele profcarrière in Nederland, bij Feyenoord, NAC Breda, PSV, FC Utrecht en ADO. Derijck verbond zich in 2014 voor twee jaar aan de club uit Den Haag, met een optie op nog een jaar. Zijn contract wordt automatisch met een jaar verlengd als hij dit seizoen in 25 wedstrijden minimaal 45 minuten meedoet, maar dat wil ADO voorkomen. De teller staat nu op 23.

"Van de laatste drie wedstrijden zal ik er dus nog eentje spelen, daarna zit het erop", aldus Derijck. "Ik ben wel geschrokken van het aanbod. Hoe graag ik hier ook ben, dit zou niemand fijn vinden. Als het bij dit aanbod blijft, is het definitief 'nee' en ga ik verder kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner