18.04.2016 09:11

Veltman baalt van vertrekkende Ajax-fans

Het kan zomaar weer een competitieslot zoals in 2007 worden. Ajax en PSV staan aan kop in de Eredivisie met slechts het doelsaldo dat de twee uit elkaar houdt. Joël Veltman weet nog precies wat hij deed toen de Eindhovenaren de bloedstollende titelrace destijds wisten te winnen.

"Ik was op vakantie op Texel", begon de Ajax-verdediger. "Iedereen zat in een kringetje rond de radio. Ajax kwam toen één doelpunt te kort. Bizar gewoon. Hopelijk hebben we het doelsaldo niet nodig, maar als het wel zo is: laten we het dan maar redden", aldus de mandekker, die weinig problemen verwacht. "Dat denk ik eerlijk gezegd wel. PSV is in goeden doen, maar wij scoren normaal ook genoeg.''

Trainer Frank de Boer koos voor drie verdedigers tegen de Utrechters, wat niet erg lekker uit de verf kwam. "We wilden een man meer hebben op het middenveld. Maar dat hebben we niet goed gedaan. Daardoor hadden we het moeilijk. Dat ligt dus aan de uitvoering, niet aan het systeem", vertelde Veltman, die tegenover het Algemeen Dagblad ook aangaf te balen van de fans die de ArenA bij een 0-2 stand al verlieten. "Dat vind ik wel jammer. Zeker in deze fase van de competitie hebben we alle steun nodig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner