19.04.2016 09:00

Arbiter Makkelie: "De reacties zijn heftig"

Willem Janssen (l.) is niet blij met het feit dat Danny Makkelie (r.) een strafschop heeft gegeven tijdens het competitieduel Ajax - FC Utrecht (17-04-2016).
Willem Janssen (l.) is niet blij met het feit dat Danny Makkelie (r.) een strafschop heeft gegeven tijdens het competitieduel Ajax - FC Utrecht (17-04-2016).

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft na het geven van een omstreden strafschop aan Ajax flink wat kritiek gekregen. De arbiter was wel wat gewend, maar is van mening dat deze keer de reacties veel heftiger zijn.

Makkelie heeft het voorval inmiddels een aantal keer bekeken. "Een keer of twintig. Ik blijf het moeilijk vinden. Als ik de beelden analyseer, is het vanuit mijn positie een strafschop. De camerabeelden uit een andere hoek maken het lastig, die veranderen deels de opinie. Mijn assistent stond ver weg, die kon het niet goed zien. Ik heb zelf de beslissing vol overtuiging genomen."

Makkelie zal midweeks 'gewoon' weer in actie komen. "Ik stond al aangewezen voor Heracles Almelo-Feyenoord", vervolgt de scheidsrechter tegenover Voetbal International. "Die fluit ik ook gewoon met het volste vertrouwen. Nee, ik heb daar geen specifiek contact over gehad met de KNVB. Dat ik deze wedstrijd mag doen, geeft aan dat ze me steunen in mijn beslissing."

"Zoals nu heb ik het nog nooit meegemaakt. Alles ligt tegen het einde van de competitie met zo'n spannende titelrace onder een vergrootglas. De reacties zijn heftig. Ik kijk en lees niet alles, eigenlijk probeer ik zo weinig mogelijk mee te krijgen. Maar je ontkomt er niet aan. Appjes, berichtjes, foto’s... Ik zag een foto van mezelf in een Ajax-pyjama. Maar ik kan je verklappen dat ik die niet heb en als ik de supportersgroepen mag geloven, slaap ik ook al in een Feyenoord en een PSV-pyjama."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner