20.04.2016 17:39

Ten Hag wijzigt elftal met oog op bekerfinale

Christian Kum (r.) houdt zich bezig met Cas Peters, die de bal beschermt met zijn lichaam. (05-12-2015)
Christian Kum (r.) houdt zich bezig met Cas Peters, die de bal beschermt met zijn lichaam. (05-12-2015)

FC Utrecht start woensdagavond met drie afwijkende spelers ten opzichte van het vorige duel, dat met 2-2 werd gelijkgespeeld tegen Ajax. Tegen De Graafschap wil Erik ten Hag een gedeelte van zijn spelers wellicht rust geven met het oog op de bekerfinale.

Voor FC Utrecht is het thuisduel met De Graafschap niet alleen een zeer belangrijke wedstrijd in de Eredivisie, maar ook de generale repetitie voor de bekerfinale tegen Feyenoord komende zondag. Ook daar zullen spelers en coach zich mee bezighouden, waardoor de elf die Erik ten Hag heeft opgesteld voor dit woensdagavondduel niet geheel identiek is aan de spelers die startten tegen Ajax, afgelopen zondag. Zo staat Mark van der Maarel, die openlijk zijn onvrede uitsprak over de midweekse speelronde, niet in de basis. Hij wordt vervangen door Christian Kum. Ook Bart Ramselaar en Nacer Barazite doen niet mee tegen de voorlaatst geplaatste ploeg in de Eredivisie; Ramselaar zit op de bank, Barazite is niet wedstrijdfit en zit buiten de selectie. Hun vervangers zijn Patrick Joosten en Ruud Boymans.

Ook De Graafschap begint niet geheel ongewijzigd aan het duel in De Galgenwaard. De Superboeren speelden afgelopen vrijdag dankzij een late treffer van Piotr Parzyszek gelijk tegen FC Twente, ondanks een eerdere rode kaart van Jeroen Tesselaar. De linksback is daarom wel geschorst voor het duel in Utrecht, waardoor er een plekje vrijkomt voor Tolgahan Çiçek. Daarnaast is Youssef el Jebli gepasseerd door trainer Jan Vreman; hij wordt vervangen door Dean Koolhof.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner