20.04.2016 20:23

PEC doet goede zaken in strijd om play-offs

PEC Zwolle heeft woensdag een belangrijke overwinning geboekt op NEC. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen van de Nijmegenaren. Een waardevolle zege, aangezien PEC Zwolle nu over NEC heen gaat op de ranglijst.

PEC Zwolle liet meteen de aanvallende intenties zien, al was de eerste poging niet helemaal zuiver. Met een lange bal probeerde men Queensy Menig te bereiken op de linkerflank, maar de bal was net te hard voor de buitenspeler en ging over de achterlijn. Even later kreeg Menig echter wel de kans zich te laten zien. Hij snelde Janio Bikel voorbij en zette de bal voor richting de tweede paal. Lars Veldwijk stond al klaar om binnen te koppen, maar Lucas Woudenberg wist dat ten koste van een corner te voorkomen. Nog geen minuut later was Menig opnieuw gevaarlijk en probeerde hij het zelf, maar Brad Jones redde.

Het was duidelijk dat een doelpunt van PEC Zwolle niet uit kon blijven, al kwam de daadwerkelijke 1-0 toch wel een beetje uit de lucht vallen. Uit het niets leverde NEC de bal in op het middenveld. Bram van Polen kon overnemen en stuurde Sheraldo Becker weg. De rechtsbuiten trok naar binnen en haalde met links verwoestend uit. Met nog geen halfuur op de klok volgde ook de 2-0, dit keer was het de uitblinkende Menig die scoorde. Op snelheid ging hij iedereen voorbij, trok naar binnen en scoorde met rechts. Ernest Faber was zichtbaar ontevreden en wisselde daarna Bikel en Anthony Limbombe voor Mihai Roman en Joey Sleegers. Voor rust wist NEC echter niet te profiteren van de verse krachten, het had niets in te brengen.

Vlak na rust leek Ouasim Bouy de wedstrijd op slot te gooien met een kopbal, maar zijn poging eindigde op de paal en Becker trof daarna het zijnet. Vervolgens trok NEC het initiatief langzaam maar zeker naar zich toe en zette het PEC Zwolle steeds verder onder druk. De Zwollenaren kwamen daardoor een stuk minder aan aanvallen toe, maar echt moeilijk kregen ze het niet. Eén keer werd het nog gevaarlijk toen Kevin Begois de bal liet lopen bij een corner, in de veronderstelling dat deze over de achterlijn zou gaan. Dat gebeurde echter niet, maar het leverde geen gevaar op. Het duel kende een vervelend einde, toen Todd Kane een smerige overtreding maakte op Menig. De aanvaller van PEC ontsnapte aan een blessure, maar Kane blesseerde zichzelf en moest met een op het oog zware knieblessure naar de kant, waarna het duel meteen ten einde was.

PEC Zwolle doet dankzij de zege goede zaken in de strijd om plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. De overwinning zorgt er namelijk voor dat de ploeg van Jans nu zevende staat, precies genoeg om mee te doen aan de play-offs. NEC zou op dit moment net buiten de boot vallen, het staat op dit moment achtste.

Door: Jessica Westdijk