21.04.2016 19:59

FC Utrecht verlengt met rechtsback Troupée

Shadrach Eghan (r.) snelt langs Giovanni Troupée (l.) tijdens het competitieduel FC Twente - FC Utrecht. (31-01-2016)
Shadrach Eghan (r.) snelt langs Giovanni Troupée (l.) tijdens het competitieduel FC Twente - FC Utrecht. (31-01-2016)

Giovanni Troupée heeft een nieuw contract ondertekend bij FC Utrecht. De achttienjarige rechtsback, met drie Eredivisie-duels achter zijn naam, staat nu tot medio 2019 onder contract bij de Domstedelingen. Het oude contract van Troupée liep tot 2018.

De rechtspoot werd aan het einde van het vorige seizoen voor het eerst bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht gehaald en sindsdien maakt Troupée vaker zijn opwachting bij het eerste elftal. Een basiskracht is de jongeling nog niet, maar de Eredivisionist ziet het wel degelijk zitten in de rechtsback, die regelmatig uitkomt voor de jeugdelftallen van Oranje.

"We zijn zeer te spreken over de manier waarop Giovanni zich ontwikkelt", zegt ttchnisch manager en trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. "Deze zomer maakte hij een vervroegde overstap van de A-junioren naar de beloftenploeg en vanuit daar heeft hij, sinds de winterstop, aangepikt bij de eerste selectie. Giovanni heeft een geweldige drive en is leergierig. Naast het feit dat hij zijn verdedigende taken goed weet uit te voeren, heeft hij een natuurlijke drang naar voren. Een typische FC Utrecht-verdediger."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner