22.04.2016 12:06

Falkenburg koestert punt tegen SC Cambuur

ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck (l.) en Willem II-speler Erik Falkenburg (r.) strijden om de bal. (17-04-2016)
ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck (l.) en Willem II-speler Erik Falkenburg (r.) strijden om de bal. (17-04-2016)

Willem II veroverde donderdagavond een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Erik Falkenburg is erg blij met het 1-1 gelijkspel op bezoek bij SC Cambuur. Willem II is door de remise gestegen naar de vijftiende plaats in de Eredivisie.

"Het was verschrikkelijk spannend. Ik ben blij dat we het punt kunnen koesteren, zo staan we wel weer boven Excelsior. Het was een ren-je-rot-wedstrijd", vertelt Falkenburg aan Omroep Brabant. Houdt Willem II de komende twee wedstrijden Excelsior onder zich, dan hoeven de Tilburgers geen play-offs te spelen.

Het was in Leeuwarden een zware wedstrijd voor Willem II. De thuisploeg vocht voor zijn laatste kans om directe degradatie te ontlopen. "We wilden wel, maar we konden niet. Het was zeker niet oogstrelend, maar het is zo verdomd lastig in deze fase van de competitie. Het is echt een loodzwaar seizoen. We zijn er bijna, dit punt is echt heel belangrijk."

Willem II speelt nog tegen Feyenoord (thuis) en Roda JC (uit). Excelsior neemt het de komende wedstrijden op tegen PEC Zwolle (thuis) en SC Cambuur (uit).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner