23.04.2016 09:25

Relaxte Vermeer: "Iedereen ernaar uit kijkt"

Kenneth Vermeer krijgt in één helft drie goals tegen. Daar droeg hij zelf aan bij. Bij de 0-1 en bij de 1-3 zag de keeper er niet sterk uit. (11-05-2015)
Kenneth Vermeer krijgt in één helft drie goals tegen. Daar droeg hij zelf aan bij. Bij de 0-1 en bij de 1-3 zag de keeper er niet sterk uit. (11-05-2015)

Voor Kenneth Vermeer zou een overwinning in de KNVB-bekerfinale niet de eerste keer zijn. De doelman won 'De Dennenappel' in 2010 ook al met Ajax. Vermeer is daarom niet heel erg gespannen in de aanloop naar de finale. Ook bij zijn teamgenoten bespeurt hij weinig angst.

"Iedereen is ermee bezig, het komt steeds dichterbij", zegt Vermeer, die in dienst van Ajax zijn huidige club Feyenoord over twee duels met 2-0 en 1-4 versloeg. "Op dit moment ben ik vrij ontspannen, maar misschien dat de zenuwen nog komen. Je merkt wel in de kleedkamer dat iedereen ernaar uit kijkt. We hebben er zin in", vervolgt de keeper in gesprek met Feyenoord TV.

Teamgenoot Dirk Kuyt is van mening dat het seizoen geslaagd is als Feyenoord zondagavond wint. Vermeer is het echter niet eens met zijn aanvoerder. "Het vergoedt niet het hele seizoen als je de beker pakt, maar het vergoedt wel een hoop." De keeper kijkt vooral uit naar het feit dat zijn ploegen de finale mag afwerken in de eigen Kuip.

"Dat helpt misschien wel een beetje, het is ons stadion. Het zit dan nu wel voor de helft gevuld met Utrecht-supporters, maar dat neemt niet weg dat we thuis spelen", blikt de doelman vooruit. Voor zichzelf ziet hij nog geen heldenrol tijdens de wedstrijd. "Ik heb het liefst dat ik helemaal niets te doen krijg en dat we een gemakkelijke wedstrijd hebben, maar dat zal niet gebeuren. Utrecht heeft een goede ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner