23.04.2016 22:40

Barazite duwt FC Utrecht niet in favorietenrol

Nacer Barazite slaagt er aan het einde van de eerste helft van de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord niet in om de 2-1 tegen de touwen te schieten. (28-02-2016)
Nacer Barazite slaagt er aan het einde van de eerste helft van de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord niet in om de 2-1 tegen de touwen te schieten. (28-02-2016)

Nacer Barazite ziet geen overduidelijke favoriet in de bekerfinale van aankomende zondag. "We hebben vijftig procent kans", kijkt de nummer tien van de Domstedelingen alvast vooruit naar de derde ontmoeting met Feyenoord dit seizoen.

Uit de competitieresultaten hoeft FC Utrecht geen vertrouwen te putten, want in beide duels met Feyenoord ging de ploeg uit Midden-Nederland onderuit. In speelronde één werd het in De Kuip 3-2 voor Feyenoord, in de Galgenwaard ging FC Utrecht met 1-2 onderuit. "Maar beide keren was het heel close. We hadden toen ook kunnen winnen", kijkt Barazite terug op die ontmoetingen.

Daarnaast is de vorm van de dag erg belangrijk in een finale. FC Utrecht kan wel vertrouwen putten uit de ontmoeting met Ajax, enkele dagen terug. "Die wedstrijd liep niet top af voor ons, maar als je ziet hoe we tegen Ajax gespeeld hebben, dan zorgt dat wel voor een boost. Ook omdat ik vind dat Ajax een beter team heeft dan Feyenoord. We hadden gewoon van ze moeten winnen."

FC Utrecht speelt zondag weliswaar in De Kuip, maar de kaartjes zijn netjes verdeeld over beide ploegen. "Met zoveel Utrechtse supporters in De Kuip zal het niet voelen als een uitwedstrijd. Dat wordt genieten. Maar de sfeer zal ook impulsief zijn en daar moeten we niet te veel in meegaan. We moeten heel compact en gedisciplineerd spelen. Echt als een blok. En dat negentig en misschien wel honderdtwintig minuten lang. Of we dat kunnen? Dat moet blijken. Bijna niemand in ons team heeft ooit zo'n beladen wedstrijd gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner