24.04.2016 16:53

Herstelde Barazite begint in de bekerfinale

Sean Klaiber (l.), Nacer Barazite (m.) en Yassin Ayoub zoeken elkaar op na de 2-1 van FC Utrecht in het duel met FC Twente. (01-11-2015)
Sean Klaiber (l.), Nacer Barazite (m.) en Yassin Ayoub zoeken elkaar op na de 2-1 van FC Utrecht in het duel met FC Twente. (01-11-2015)

Nacer Barazite heeft de race tegen de klok gewonnen. De 25-jarige aanvaller is op tijd hersteld van zijn hamstringblessure en kan zondagavond meespelen in de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag kiest ervoor om met Barazite te beginnen. Dat betekent dat Ruud Boymans als wisselspeler begint aan de eindstrijd in het bekertoernooi. Patrick Joosten start eveneens op de bank. Doelman Robbin Ruiter en middenvelder Yassin Ayoub zijn vanwege blessures afwezig.

Feyenoord, dat de finale in de eigen Kuip speelt, verrast niet in de opstelling. Terence Kongolo deed afgelopen woensdag tegen Heracles Almelo (2-2) een helft mee en begint in de finale opnieuw in de basis. Hij zal in de verdediging worden bijgestaan door Eric Botteghin, Sven van Beek en Rick Karsdorp.

Beide teams snakken naar succes. De laatste keer dat Feyenoord een prijs won, was in 2008. Toen versloegen de Rotterdammers Roda JC met 2-0 in de bekerfinale. FC Utrecht legde voor het laatst in 2004 beslag op nationale beker.

De wedstrijd is vanaf 18:00 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner