24.04.2016 21:04

Amateurspeler is topscorer van de KNVB beker

Met de bekerwinst van Feyenoord is het bekerseizoen ten einde, waardoor er ook een topscorer gekroond kan worden. Patrick Gerritsen van Excelsior '31 mag de topscorerstitel op zich nemen, dankzij vijf gemaakte doelpunten.

Ook Sébastien Haller van FC Utrecht kwam tot vijf doelpunten, maar de Fransman maakte meer minuten. Met FC Utrecht reikte Haller tot de finale, terwijl Gerritsen met Excelsior '31 in de achtste finale werd uitgeschakeld door Den Bosch. Daardoor mag Gerritsen zich kronen tot topscorer van de KNVB beker.

Gerritsen zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Excelsior '31 tot de achtste finale reikte. In de derde ronde werd Eredivisionist Excelsior met 4-3 verslagen, dankzij twee doelpunten van Gerritsen. Eerder werden vv SCM en ACV Assen uitgeschakeld, waardoor de teller op vijf doelpunten kwam. In de achtste finale was Den Bosch te sterk, waardoor er een einde kwam aan het bekeravontuur voor Excelsior '31.

Dirk Kuyt en Tom van Weert complementeren de top drie, met beide vier doelpunten. Kuyt won met Feyenoord de KNVB beker, maar maakte geen doelpunt in de finale. Tom van Weert werd met Excelsior al in de derde ronde uitgeschakeld, waardoor Van Weert zijn jacht naar doelpunten al vroegtijdig moest staken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner