25.04.2016 16:33

Van Bronckhorst: "Hier werk je elke dag voor"

Dirk Kuyt (l.) en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst (r.) tonen de beker tijdens de huldiging op de Coolsingel (25-04-2016).
Dirk Kuyt (l.) en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst (r.) tonen de beker tijdens de huldiging op de Coolsingel (25-04-2016).

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn ogen uitgekeken tijdens de huldiging op de Coolsingel. Feyenoord won zondagavond de bekerfinale van FC Utrecht (2-1), waarna maandagochtend de huldiging op de Coolsingel volgde.

"Ik heb dit als speler meegemaakt, maar als trainer ben ik nog trotser", aldus Van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond. "Als je ziet dat ze zo genieten, hier werk je elke dag hard voor. Het was een seizoen met pieken en dalen, als je dit dan toch hebt. De jongens hebben keihard geknokt, zijn blijven gaan. We hebben een moeilijke fase gehad, maar pakken in de eindfase toch de beker."

Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel vult Van Bronckhorst aan. "Dit is geweldig. Toen wij van het stadion deze kant (richting Coolsingel, red.) op kwamen, en je zag de reacties op straat, dan weet je wat het losmaakt. Dat blijft bijzonder van deze club. Dit smaakt neer meer. Hoop dat dat bij die jongens ook zo is. Dat ze weten wat er nodig is om prijzen te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner