27.04.2016 09:17

Feyenoord schakelt huisjurist voor Kramer in

Michiel Kramer (r.) geeft Rasmus Lindgren (l.) een flinke duw tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Groningen (16-04-2016).
Michiel Kramer (r.) geeft Rasmus Lindgren (l.) een flinke duw tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Groningen (16-04-2016).

De aanklager van de KNVB eist drie duels schorsing voor Feyenoord-aanvaller Michiel Kramer. Feyenoords huisjurist Joris van Benthem is echter verbolgen over deze uitspraak en meent dat Kramer niet eerlijk wordt behandeld.

"Dat heb ik in zestien jaar nog nooit meegemaakt", zegt Van Benthem in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Kramer krijgt nu niet de behandeling die andere spelers wel krijgen. Dat is oneerlijk. De aanklager had geen zaak voor een schikkingsvoorstel en gooit nu maar een visje uit door hem direct voor de tuchtcommissie te laten verschijnen. Dat doet de rechtspraak in het betaalde voetbal geen goed."

Ook 'slachtoffer' Etiënne Reijnen vindt dat de zaak wordt opgeblazen. "Het was vastpakken, duwen, of wat dan ook. Ik vond het allemaal wel meevallen. Niks bijzonders", zei de verdediger van FC Groningen tijdens de hoorzitting. Toch eist Jan-Henk van der Velde, aanklager van de KNVB, drie wedstrijden. "Ik heb de beelden vele malen bekeken. Hij grijpt Reijnen bij de keel, dat acht ik wettelijk bewezen. Het gedrag van Kramer hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet daarbuiten. De ernst en aard weeg ik zwaar mee, vandaar deze eis."

Van Benthem mag zodoende opnieuw naar Zeist en deed dat dit seizoen al vier keer eerder. De huisjurist kreeg Rick Karsdorp, Eljero Elia en Kramer (na beroep) vrij en accepteerde een schorsing van de Zweedse middenvelder Simon Gustafson.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner