28.04.2016 19:36

Voetbalklucht in Belgische tweede klasse

In de Belgische tweede voetbalklasse is chaos vooralsnog troef. Mogelijk zal een uitspraak van het Belgische arbitragehof (BAS) uiteindelijk beslissend zijn in de race om de titel, tevens goed voor promotie naar het hoogste niveau.

White Star Bruxelles kreeg dinsdag een reglementaire zege van 5-0 van de arbitragecommissie toebedeeld voor een wedstrijd tegen Seraing United die in oktober in 1-1 was geëindigd. In dat duel was een voetballer bij Seraing United actief die niet speelgerechtigd bleek te zijn. Met die twee extra punten van achter de commissietafel kwam White Star Brussel plotseling aan kop, met de kampioenkansen komend weekeinde in de laatste competitieronde geheel in eigen hand.

Concurrent AS Eupen legde zich echter niet neer bij het vonnis van de arbitragecommissie en schakelde donderdag het BAS in, evenals Seraing United. Doordat die stap een opschortende werking heeft, is White Star Bruxelles formeel weer gezakt naar de derde plek, één punt achter AS Eupen en Royal Antwerp FC. De twee koplopers spelen zaterdag uitgerekend tegen elkaar, maar het BAS heeft waarschijnlijk toch het laatste woord.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner