28.04.2016 20:47

Bruno Uvini wil graag bij FC Twente blijven

Bruno Uvini (r.) zet met een stevige tackle Andrew Driver van de bal, maar de inzet van de Braziliaan is allesbehalve op de man gemikt. (15-04-2016)
Bruno Uvini (r.) zet met een stevige tackle Andrew Driver van de bal, maar de inzet van de Braziliaan is allesbehalve op de man gemikt. (15-04-2016)

Als huurling lijkt Bruno Uvini maar een toevallige voorbijganger bij FC Twente, maar de Braziliaan heeft het wel heel erg naar zijn zin bij de club uit Enschede. Hij ziet een langer verblijf bij de Tukkers wel zitten. Zijn contract bij vaste werkgever SSC Napoli loopt door tot medio 2017.

"Ik heb bij grote clubs gespeeld als São Paulo, Santos en Napoli, maar het trainingscomplex en het stadion van FC Twente overtreffen alles; zó mooi en modern", stelt de Zuid-Amerikaanse verdediger in het businessmagazine Basis. "En laat ik de supporters, 'echte Tukkers', niet vergeten. Zij blijven de club in moeilijke tijden steunen. Dat geeft ons als voetballers ook een kick", somt de verdediger een aantal positieve punten van FC Twente op.

Voor Bruno Uvini is de verhuurperiode in de Eredivisie een welkome afwisseling van periodes als wisselspeler of kracht bij tweede elftallen. "Ergens wel, omdat ik eindelijk kan laten zien wat ik in huis heb. Daarvoor moet je simpelweg veel spelen en dat is er de afgelopen jaren door allerlei zaken te weinig van gekomen. Maar bij FC Twente voel ik me gewaardeerd. Ik ben ondanks mijn 24 jaar al een soort van routinier."

Bruno Uvini speelde in het huidige seizoen al 31 Eredivisie-wedstrijden voor FC Twente, maar in de komende zomer loopt zijn huurcontract in Enschede af. De Braziliaan hoopt op een langer verblijf in Nederland. "Omdat ik hier mijn waardigheid als voetballer heb teruggevonden. Omdat ik de club wil blijven helpen en omdat ik het hier in Nederland geweldig naar mijn zin heb."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner