28.04.2016 21:37

Regiobedrijven helpen FC Twente uit de brand

De bal ligt klaar voor aanvang van de competitiewedstrijd van FC Twente tegen FC Groningen. (27-02-2016)
De bal ligt klaar voor aanvang van de competitiewedstrijd van FC Twente tegen FC Groningen. (27-02-2016)

Het Twentse bedrijfsleven heeft FC Twente geholpen met een substantiële garantstelling. Hierdoor hebben de Tukkers meer kans om de proflicentie te behouden, aangezien ze weer over voldoende werkkapitaal beschikken.

De proflicentie van FC Twente staat nog steeds ter discussie bij de commissie van de KNVB. De club moet laten zien dat het vooral op financieel gebied toekomstperspectief heeft en daarvoor sloot het eerder al een overeenkomst met de gemeente Enschede. De politiek staat garant voor ruim dertig miljoen euro, maar vanwege de voorwaarden kan FC Twente die garantstelling niet gebruiken voor de komende zitting met de licentiecommissie.

Nu is een onbekend aantal Twentse bedrijven dus opgestaan om de club te helpen. "Het is fantastisch om te merken op hoeveel steun FC Twente in de regio kan rekenen. Niet alleen onze supporters zijn in deze loodzware periode onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, ook het Twentse bedrijfsleven laat zich van haar beste kant zien. Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen wij tijdig, nog voor 1 mei a.s., een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst", stelt Onno Jacobs, interim-directeur op de clubwebsite van FC Twente.

Het is onbekend welke bedrijven FC Twente hebben geholpen. De club meldt dat de bedrijven geen behoefte te hebben aan naamsvermelding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner